Запечена картопля з кореневим селерою – смачний і ніжний гарнір

Запечена картопля з кореневим селерою – смачний і ніжний гарнір – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля з селерою і сметаною – смачний гарнір з мінімуму компонентів на швидку руку.

Інгредієнти

Картопля – 8 шт.
Селера кореневої – 1/2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1/2 шт.
Спеції – за смаком
Сметана – 4 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Гриби – 100 г

Як приготувати Запечена картопля з кореневим селерою – смачний і ніжний гарнір

Гарнір із селери, картоплі і овочів зі сметаною порадує дуже простим приготуванням і ніжним смаком. Блюдо смачне і соковите, ідеально підходить до м’ясних закусок, рибних страв і овочевим салатам. Спробуйте урізноманітнити коренеплоди овочами за смаком і насолоджуйтеся ситним і ніжним гарніром!

Покроковий рецепт

Для приготування ароматної картоплі потрібно очистити всі коренеплоди і цибульку, гарненько вимити овочі. Картоплю нарізати на невеликі тонкі часточки – щоб овоч швидше пропікся.

Подрібнити моркву і селеру на невеликі скибочки.

Додати спеції за смаком – паприку, хмелі-сунелі і орегано.

Додати подрібнену цибулю та печериці.

Заправити січені овочі сметаною, перемішати і довести до смаку за допомогою перцю і невеликої кількості солі. Відправити картоплю в духову шафу, розігрітий до 200 градусів, не менше, ніж на 40 хвилин. Пі приготуванні блюдо слід накрити кришкою.

Готову картоплю з овочами викласти на тарілки і подавати до столу!

Такий гарнір ідеально доповнить м’ясні та рибні страви, підкреслить своїм ароматом і ніжним смаком літні овочеві салати. Приємного апетиту!