Картопля один з найбільш доступних овочів. Існує понад 300 способів приготування картоплі. Але одним з найбільш корисних видів – запікання. У нашому рецепті будемо запікати картоплю в шкірці, так як в ній найбільша цінність.
Інгредієнти
картопля – 3 шт великі | |
лисички – 100 гр | |
сир – 100 гр | |
масло вершкове – 50 гр | |
масло рослинне – 10 гр для смаження | |
сіль – за смаком | |
перець чорний – за смаком |
Існує понад 300 способів приготування картоплі, оскільки він найпоширеніший і доступний овоч в Росії. Одним з корисних видів – це запікання. У цьому рецепті картопля запікається в шкірці, так як в ній найбільша цінність.
Покроковий рецепт
Підготуємо інгредієнти: картопля ретельно вимиємо, гриби так само промиємо.
Загорнемо картоплю у фольгу, викладемо на деко і поставимо в попередньо розігріту духовку на 250 градусів орієнтовно на 50-60 хвилин.
Поки готується картопля, підготуємо інші інгредієнти. Гриби ріжемо.
Потім обсмажуємо на рослинній олії 4-5 хвилин.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Дістаємо картоплю з духовки (готовність картоплі я перевіряю зубочисткою) і розрізаємо на дві частини, фольгу не прибираємо.
Вичищаємо серединку, “нутрощі” картоплі складаємо в окрему тарілку.
Товчемо “нутрощі”, додаємо вершкове масло, гриби, сіль, перець, сир (я залишаю трохи сиру, щоб посипати картоплю).
Отриману масу забиваємо назад в половинки картоплі.
Викладаємо на деко, посипаємо рештою сиру. Випікаємо 3 хв при температурі 200 градусів.
Дістаємо картоплю з духовки, знімаємо фольгу. Запечена картопля з лисичками готовий. Приємного апетиту!