Кукурудза, запечена з перцем чилі у фользі – досить пікантне блюдо
Інгредієнти
Кукурудза – 2 шт. | |
Масло вершкове – 25 гр. | |
Перець чилі – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Вода – для варіння |
Ось і настав час, коли у продажу з’явилася молода кукурудза. Ми в родині її просто обожнюємо. Зазвичай просто варимо і їмо, але в цей раз я вирішила спробувати що-небудь новеньке. Ось американці завжди готують її на грилі в сезон барбекю. Чому б і нам не спробувати. Правда приготувала в цей раз я її в духовці – погода була не підходить для походу на пікнік. Беріть на озброєння, все те ж саме можна зробити і на мангалі.
Покроковий рецепт
1. Кукурудзу відварюємо до готовності в підсоленій воді. Якщо кукурудза молода, то це займає трохи хвилин.
2. Перець чилі вимити, обсушити від вологи і порізати маленькими шматочками. Можете видалити насіння чилі, вони – найбільш пекуча частина перцю.
3. Вершкове масло змішати порізаним перцем і розтерти.
4. Намазати кукурудзу маслом, загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
5. Потім фольгу відкрити, режим в духовці перевести в режим гриля і готувати ще 5 хвилин, поки кукурудза злегка не підсмажиться.