Запечена курка з золотистою скоринкою до святкового столу

Запечена курка з золотистою скоринкою до святкового столу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


1. Підготуємо курку. Помиємо, видалимо шию, нутрощі.

2. Разрежем по грудці, вивернемо курку, як для смаження «курча табака».

3. Солимо, перчимо.

4. Додаємо соєвий соус, ретельно змащуючи всі частини курки, додаємо цибулю. Лишаємо в такому вигляді на 10-15 хвилин. Можна помістити курку в пакет, щоб маринад не розтікався. За рахунок соусу, м’ясо виходить ніжним, соковитим і в теж час щільним. Курка пропікається рівномірно, м’ясо не пересихає. Якщо маринувати в майонезі, винному, оцтовому соусах, необхідно витримувати певний час і температуру, запікати тільки в пакетах або фользі.

5. Змастимо сметаною скоринку, що в процесі запікання вона стала золотистою.

6. Розігріваємо духовку і відправляємо птицю. Для повної готовності достатньо 25 хвилин, але ми вичікуємо 30 хвилин, даємо настоятися ще в закритій духовці близько чверті години.
Дістаємо готову страву і чекаємо реакції гостей. Відверто кажучи, перший раз, коли я винесла це блюдо, гості почали аплодувати. Ефектне, яскраве, ситне, смачне, а ще і корисну страву – пряме попадання в яблучко на всіх відповідальних застіллях! Готуйте з душею, проявляйте фантазію і насолоджуйтеся результатом своїх кулінарних втілень!