Запечена квасоля з томатами в соусі

Запечена квасоля з томатами в соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування береться біла квасоля, вона більш ніжна. Вміст білка 23 грама.

Покроковий рецепт

Для початку потрібно замочити квасолю у достатній кількості води годин на шість (краще це робити на ніч). Безпосереднє приготування зайняло у мене години дві з половиною.

Поставити в каструлю варитися білу квасолю з достатньою кількістю води. Час варіння близько 2-х годин, поки вона не стануть м’якими.

Обсмажити на сковорідці на олії дрібно порізану цибулю, додати часник і нарізану моркву. Смажити до золотистого кольору. Потім додати нарізані помідори і селеру. Готувати близько 2-3 хвилин, іноді помішуючи.

Потім додати томатну пасту і тушкувати ще 2 хвилини. Змішати овочеву суміш з квасолею, приправити сіллю і перцем і тушкувати. Як тільки суміш почне згущуватися, перекласти все в вогнетривке блюдо.

Розігріти духовку до 220 ° C градусів і запікати квасоля ще 30-40 хвилин, накривши блюдо кришкою або фольгою.

У підсумку виходить дуже смачна запечена квасоля в томатному соусі. Подавати до столу теплим. Приємного апетиту!