Риба дуже жирна, тому немає необхідності обмазувати майонезом.
Інгредієнти
Скумбрія – 1 шт.(500-600 гр.) | |
Спеції – за смаком | |
Масло рослинне – 1 ч. л. |
Скумбрія відноситься до того виду риб, що не вимагає до себе великих втручань при приготуванні. Добре поєднується з різними гарнірами від картоплі до каш або просто з салатом.
Скумбрія легко засвоюється організмом, багата білком і містить велику кількість вітамінів і мінералів, таких як йод, кальцій, фосфор і звичайно ж омега3.
Має свій неповторний смак і аромат який не сплутаєш з іншими різновидами риб.
Покроковий рецепт
Скумбрію очистити від нутрощів і відрізаємо голову, але якщо хочете подати до святкового столу, то можна і з головою.
Миємо й обсушуємо.
Присипаємо і втираємо свої улюблені спеції. Перець, кмин, суміш для риби, все що побажаєте. Солити не обов’язково, риба сама по собі вже солона, але якщо хочете трохи притрусіть сіллю зверху.
Викладаємо рибу на деко з пергаментом і поливаємо зверху маслом.
Випікаємо в розігрітій духовці до 180-200 градусів від 15 до 20 хвилин.
Смак дивовижний як гарячого, так і холодного страви.
Приємного апетиту!