Телятина дуже смачне м’ясо. Приготувати його досить просто: можна посмажити, згасити, запекти, відварити. А можна скористатися цим рецептом і зробити телятину з грибами.

Інгредієнти
| телятини – півкіло | |
| печериць – близько 250 г | |
| сиру – 200 г | |
| молока – склянка | |
| мелені сухарі – для панірування | |
| борошно – 2 ст. л. | |
| свинячий жир – для смаження | |
| сіль – за смаком |
Дуже цікава назва у рецепту, але виявляється все просто. Скалопини – це просто маленькі эсклопы (зазвичай з телятини). Які обсмажують, а потім доводять до повної готовності в духовці або тушкують на плиті з підливою, завдяки чому м’ясо дуже соковите.
Покроковий рецепт
1. Телятину промивають, ріжуть невеликими шматками, відбивають, панірують у сухарях і смажать на свинячому жирі.
2. Гриби очищають, ріжуть невеликими скибочками.
3. Окремо прогрівають у сотейнику жир, засипають борошно. Коли борошно потемніє, вливають гаряче молоко, ретельно помішуючи. Масу кип’ятять і солять.
4. Беруть вогнетривке блюдо, викладають шматочки телятини, далі – підготовлені гриби.
5. Залити все соусом, посипають сиром, запікають до готовності при температурі 180 градусів.
6. Готову телятину подають гарячою. Таке блюдо не потребує гарнірі, так як подається з грибами.
