Найпростіший рецепт скумбрії, запеченої в духовці. Виходить дуже смачно і швидко готується.
Інгредієнти
Скумбрія – 1 шт | |
суміш перців – за смаком | |
сіль – за смаком | |
олія соняшникова – 1 ст. л |
Скумбрія – корисна і смачна риба. Найпростіший спосіб її приготування – запекти в духовці. Це абсолютно безпрограшна блюдо: приготувати його може навіть новачок в кулінарії. Сама по собі риба має насичений смак, а в поєднанні з найпростішими спеціями, такими як суміш перців і кардамон, перетворюється на вишукану страву.
Покроковий рецепт
Скумбрія можна купити свіжу, щоб не витрачати час на разморозку. Якщо ж такої можливості немає, то для того, щоб прискорити разморозку, опустіть рибу в ємність з водою кімнатної температури або з теплою. Коли риба буде готова до оброблення, відріжте голову (якщо купували цілісну рибу), далі зробіть надріз вздовж всієї черевної порожнини і вийміть всі нутрощі. Після цього під проточною водою гарненько промийте скумбрію з усіх боків.
Після того, як раба буде підготовлена, слід зробити поперечні надрізи з обох сторін. Робимо надрізи не до кінця, тобто, не полосуем черевну частину на клаптики. Ті, хто любить страви з кислинкою, можуть надалі заправити в них часточки лимона і запікати разом з ним. Але наш рецепт спрощений, так і лимон не кожному подобається, тому тут вже на розсуд кожного.
Приготуємо мелену суміш перців і коріандр. Змішуємо суміш з сіллю і обмазуємо в міру (як на фото) скумбрію з обох сторін, присипаючи спеції і в надрізи, зроблені раніше.
Скумбрію заправляємо ложкою соняшникової олії і закриваємо у фольгу, але не щільно, а так, щоб у фользі залишався ще повітря. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 35 хвилин рибу можна витягувати, страва готова. Приємного апетиту!