Просте пісне страву з гречаної крупи з грибочками і прянощами.
Інгредієнти
гречаної крупи – 1,5 склянки очищеної | |
грибів (шитаке або інших) – 200 г свіжих | |
ріпчастої цибулі (можна з пір’ям) – одна невелика головка | |
соняшникової олії – чверть склянки | |
часник, крупно порізану – 1-2 зубчики | |
сіль – за смаком | |
перець чорний – за смаком | |
Для заправки: | |
бальзамічного оцту – 2 столові ложки | |
свіжого лимонного соку – 2 столові ложки | |
темного соєвого соусу – 1 столова ложка | |
свіжий мелений перець – за смаком | |
кропу – 1 пучок |
Це блюдо можна рекомендувати як до розвантажувальним дням, так і для пісного столу. Воно просто в приготуванні і має недорогий набір продуктів. Рекомендований набір продуктів з розрахунку на 4 порції:
Покроковий рецепт
Спосіб приготування
Крупу промити, трохи протримати в гарячій воді і відварити до напівготовності.
Промиті і вимочені в підсоленій воді гриби нарізати тонкими пластинками.
У сковороді трохи підсмажити на олії крупно порізаний часник з пластинками грибів. Приправити сіллю і чорним меленим перцем.
У глибоку форму викласти відварену крупи, зверху – обсмажених грибів з часником. Залити вміст кип’яченою водою, від його верхнього рівня на 1-1,5 см.
Поставити форму з вмістом в розігріту до 180°C духовку і готувати від 10 до 15 хвилин.
Поки запікається гречка з грибами приготувати заправку. Інгредієнти для заправки закинути в блендер і подрібнити. Ріпчасту цибулю почистити і порізати кільцями. Обдати цибулю окропом, потім влити воду.
У порційні тарілки розкласти гречку з грибами, посипати цибулею і полити зеленої кропової заправкою. При бажанні можна подати сметану.