Запечені курячі стегенця з грибочками в сметані

Запечені курячі стегенця з грибочками в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо, яке ми готуємо – корисне і смачне, насичене корисними елементами і поживними речовинами. Запечені курячі стегенця в сметані, з додаванням лісових грибочків і сезонних овочів.

Інгредієнти

стегенця – 1 кг
сметана – 2 ст. л 15%
перець болгарський солодкий – 1 шт.
цибуля ріпчаста 0.5 шт.
імбир – 0.5 ч. л.
каррі – 0.5 ч. л.
сіль – 1 ч. л.
перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Запечені курячі стегенця з грибочками в сметані

Приступаємо до характеристики і опису необхідних продуктів.

Курка – універсальне блюдо, яке можна приготувати різними способами. Технологія приготування курячого м’яса проста і доступна. За короткий час господарочка може порадувати своїх домочадців дивовижним, смачним блюдом. Використовуючи елементарні інгредієнти, ми приготуємо курячі стегенця з додаванням сметани і овочів. Біле куряче м’ясо вважаю не тільки корисним, також життєво-необхідним елементом у повсякденному житті людини. Сьогодні ми створимо корисне, соковите, дієтичне, збалансоване блюдо, яке стане вашим козирем на всіх урочистостях.

Як готувати курячі стегенця

Більшість початківців кулінарів задаються питанням: «чи Потрібно знімати шкірку в процесі приготування курятини?» Якщо ми готуємо корисне блюдо, яке ставитися до розділу «ПП», необхідно зняти шкірку, так як в ній міститься великий відсоток жиру. Шкірка дозволяє зробити м’ясо більш соковитим, жирним, але менш корисним. Все залежить від того, як ми приготуємо наше блюдо: підсмажимо або запечемо, або ж відваримо. В ідеалі шкірку краще знімати після приготування м’яса.

Покроковий рецепт

Курячі стегенця я перетворюю в стейки, видаливши частину кістки.

Перекладаємо м’ясо в глибоку ємність, заливаємо сметаною. Жирність сметани не грає особливої ролі. Краще використовувати домашню, в міру жирну молочну продукцію. Солимо, перчимо, додаємо імбир і приправи за бажанням. Намагайтеся використовувати тільки натуральні трави і спеції. Залишаємо м’ясо в такому вигляді на 20 хвилин, даємо просочитися.


Настав час для роботи з грибами. Гриби необхідно ретельно промити і відварити до напівготовності. Це займе близько години. Якщо ви вирішуєте приготувати запечные стегенця за даним рецептом, краще всього відварити гриби завчасно.


Нарізаємо цибулю і перець півкільцями. Йдіть до стегенець. Перемішуємо складові.

Деко або глибоку ємність з товстим дном змастимо рослинним маслом, в ідеалі оливковою. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Викладаємо шарами: м’ясо в сметані, овочі та гриби. Відправляємо запікатися на 40 хвилин.


По закінченню вказаного часу дістаємо приготовані стегенця. Злиття смаку і аромату не залишать байдужим навіть запеклого вегетаріанця. М’ясо виходить дуже смачним, ніжним, поживним, а головне-корисним. Приємного апетиту! Харчуйтеся смачно і правильно!