Запечені курячі відбивні під сиром

Запечені курячі відбивні під сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковиті курячі відбивні з помідором і болгарським перцем і зеленню під сирною “шапкою”.

Покроковий рецепт

Беремо куряче філе, бажано охолоджене, а не після заморозки. (Після розморожування м’ясо втрачає багато соку, і відбивні можуть вийти жорсткими). Майонез, для того, що б відбивні не вийшли сухими. Томатну пасту. Сир натираємо на дрібній тертці, помідор ріжемо напів – кільцями. Болгарський перець і зелень дрібно шаткуємо.

Куряче філе миємо, ріжемо на порційні шматочки, гарненько відбиваємо. Промазуємо деко олією. Викладаємо відбивні, промазуємо їх майонезом, солимо, перчимо. Можна використовувати будь-які приправи.


Після майонезу промазуємо томатною пастою, посипаємо болгарським перцем і викладаємо помідор.


Зверху посипаємо сиром і зеленню. Розігріваємо духовку до 180 °C і відправляємо деко на 10-15 хвилин. Куряче м’ясо запікається дуже швидко, тому слідкуємо за відбивними.

Як тільки сир розплавиться, а м’ясо придбає золотистий колір – страва готова! Подавати курячі відбивні можна з будь-яким гарніром. А так само додавати в рецепт свої улюблені інгредієнти, наприклад гриби, цибулю або маслини. Приємного апетиту!