Інгредієнти
Макарони – 400 г (твердих сортів) | |
Куряча грудка – 2 шт. (нарізані) | |
Бекон – 8 шматочків | |
Часник – 2 зубчики | |
Шпинат – 4 чашки (нарізаного, свіжого) | |
Помідори черрі – 10-12 шт. | |
Мигдальні горіхи – 1/2 чашки (пластівці) | |
Сир – 200 г (натерти на тертці) | |
Лимон цедра 2-х лимонів | |
Сіль – за смаком | |
Оливкова олія – або рослинне |
У мене є рецепт, яким я хочу поділитися з вами. Я нещодавно побачив цікаве і смачне макаронне блюдо в ресторані. Після того як я уважніше прочитав рецепт, я зрозумів, що зможу зробити сам. І в мене якраз були всі інгредієнти на моїй кухні. Правда від себе я вже додав бекон і помідори. І це було правильно, так як страва заграло новими фарбами.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 180-190 градусів С. Сковорідку намазати маслом, зовсім небагато. Сковорідка повинна бути середнього розміру. Обсмажити на ній бекон до хрусткої скоринки, а потім зібрати зі сковорідки в тарілку і відкласти в сторону.
В окремій сковорідці обсмажити сухий мигдаль до коричневого кольору. Потім зняти і відкласти в сторону.
Макарони відварити в підсоленій воді як написано в інструкції на пакеті. Злити макарони, трохи налити в них оливкової олії. Перемішати. Відкласти в сторону. Налив трохи оливкової олії в сковороду, обсмажити шматочки курки з дрібкою солі і паприкою, поки вона не стане рум’яною.
Поки курка смажитися, швидко приготуємо помідори. У розігріту духовку покласти помідори, попередньо їх посипавши сіллю, перцем і окропивши маслом.
У духовці піч їх приблизно 12-15 хвилин.
Повернутися до курячого філе, перемішати його з часником і смаженими помідорами. Нехай трохи посмажитися.
Кинути сюди ж бекон і шпинат.
Загасити приблизно 20 секунд, поки шпинат не придбає темний колір. Зняти з вогню і додати 1 склянку мигдалю (трохи залишити для посипання зверху) і 1 / 2 частини натертої цедри. Перемішати всі (акуратно).
Тепер посипати дно форми для випічки з залишилася цедрою лимона.
Зверху насипати шар макаронних виробів. Потім тертий сир (половина).
І суміш з курки з помідорами і шпинатом.
Ще шар макаронів і суміш з курки і зверху посипати сиром. Накрити фольгою і запікати 30 хвилин або поки сир зверху стане золотистим. При подачі посипати трохи мигдалем.
Все готово! Приємного апетиту!