Рецепт цілої запеченої гарбуза з пшоняною кашею і м’ясом, так само присутній трохи овочів і зелені.
Інгредієнти
гарбуз середнього розміру – 1 шт. | |
соняшникова олія – 4 ст. ложки | |
пшона – 1 ст. | |
свинини – 400 гр. | |
ріпчастої цибулі – головка | |
цибуля порей – за смаком | |
консервовані огірочки – 50 г | |
помідори у власному соку – 100 г | |
часник – кілька зубчиків | |
чебрець, кріп – пучок | |
сіль, перець – за смаком |
Ціла гарбуз, фарширована пшоно-м’ясною начинкою і запечена в духовці.
Покроковий рецепт
Приготування.
Завдання №1 підготувати гарбуз до запіканню.
Зрізаємо верхівку, видалити насіння і м’якоть. Внутрішню частину і місце розрізу змастимо соняшниковою олією. Ставимо гарбуз на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 160C на 40 хвилин.
Займемося начинкою.
Дрібно нашинкуем ріпчасту цибулю. Цибуля порей режим кільцями. Огірочки смужками. Свинину наріжемо невеликими шматочками.
Розігріваємо сковороду, вливаємо олію і приступаємо до обжарке. Спочатку два види цибулі. Коли цибуля стане м’яким і прозорим додаємо огірки і м’ясо. Перемішуємо.
Коли м’ясо підрум’янилося, відправляємо добре промите пшоно. Додаємо помідори у власному соку. Ретельно перемішуємо.
Якщо в сковороді замало рідини, то можна влити кілька ложок маринаду з-під огірків і трохи води.
Прямо в сковороду видавлюємо два зубчики. Додаємо чебрець і трохи рубаного кропу. Посолити, поперчити і ретельно перемішати.
А потім накриємо кришкою і залишимо тушкуватися протягом 15 хвилин.
Виймаємо гарбуз їх духовки. Начиняємо її готовою начинкою. І знову відправляємо гарбуз в духовку, розігріту до 180C. Щоб пшоно, овочі і м’ясо увібрали в себе аромат гарбуза достатньо 30 хвилин.
Ароматна гарбуз стане справжньою прикрасою вашого столу. Разрежем гарбуз. І будемо подавати в тарілці разом з гарбузової часточкою. Бажаємо вам приємного апетиту.