Страва підходить як для святкового столу, так і для сімейного обіду/вечері. Як гарнір можна використовувати тушковані або свіжі овочі, або злаки.
Інгредієнти
філе курячої грудки – 6 шт | |
шампіньйони – 6 шт великих або 12 шт середніх | |
цибуля – 1 шт | |
масло вершкове – 20 гр | |
сир Гауда – 150 гр | |
соєвий соус – 50 мл | |
масло рослинне – 30 мл | |
сіль, коріандр, карі, приправа для курки – 1 ч. л. | |
часник – 3 зубч | |
майонез – 2 ст. л |
Куряча грудка багата білками, але з-за відсутності в ній жирів вона часто виходить сухуватою. Даний рецепт наситить її соками, багатим смаком і ароматом. Ваші гості приємно здивуються такої закуски на столі. Рулет можна їсти як гарячим, так і холодним.
Покроковий рецепт
Печериці нарізаємо кубиками, цибулю – півкільцями. Обсмажуємо на сковороді на вершковому маслі до повного випарювання рідини, далі охолодити.
Поки гриби остигають, сир нарізаємо кубиками, додаємо чавлений часник і майонез, перемішуємо.
Філе курячої грудки відбиваємо товщиною 0,5 см і розкладаємо на фольгу у формі прямокутника, щільно притискаючи один до одного.
Для соусу змішуємо соєвий соус, рослинна олія, коріандр 1/2 ч. л. сіль-1/2 ч. л. карі 1ч.л. і будь-яку приправу для курки 1ч.л. Змащуємо філе пензликом. Треба залишити трохи соусу для змащування рулету зверху.
З’єднуємо остиглі гриби з сиром і викладаємо на куряче філе, відступивши від краю 5 див.
Акуратно згортаємо рулет з допомогою фольги, змащуємо зверху соусом, що залишився.
Щільно загортаємо кінці і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 – 40 хвилин.
Дістаємо, розгортаємо, даємо трохи охолонути.
Далі нарізаємо порційними шматочками, прикрашаємо й подаємо до столу (можна до гарніру, а можна в якості закуски). Приємного апетиту!