Ніколи не була фанатом селери, але тут пару бульб дав на пробу свекрухи. Що ж, це виявився дуже смачний овоч. І не тільки смачний, але і корисний!
Інгредієнти
Селера – приблизно 300 м (бульба) | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Вершкове масло – 20 – 30 г | |
Вершки – 100 мл | |
Сир – 100 г | |
Сіль – щіпка (за смаком) |
Чоловік спочатку подумав, що це запечена картопля з сиром, але це набагато смачніше 😉 . Ще в холодильнику у мене завалявся невеликий зелений перчик Shishito (шишито). Чомусь я думала, що він гострий, але немає. Його я теж додала, він сюди добре «вписується». Трохи вершків, сиру, солі і виходить дуже смачне блюдо. Порада: не переборщіть з сіллю, її треба сипати трохи менше, ніж ви звикли класти в картоплю.
Спробуйте і ви запіканку із селери з перчиком. Приготувавши цей овоч, ви докорінно змінити свою думку про нього. Запіканку можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати як гарнір.
Покроковий рецепт
Селера (бульба) вимити, зрізати пристеблевую частина. Очистити овоч від шкірки.
Розрізати селера навпіл. Потім кожну половиннику розрізати ще раз навпіл і нарізати корінь скибочками.
Розігріти сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажити на олії шматочки селери до золотистого кольору, періодично перемішуючи їх (приблизний час смаження на середньому вогні 5 хвилин). Вершкове масло «додасть» селері рум’яний вид.
Перець помити, розрізати навпіл, видалити насіння і плодоніжку, нарізати смужками. Закинути перець до селері, смажити все ще 2 хвилини.
Смажені овочі перекласти в вогнетривке блюдо, злегка посолити (багато солі не потрібно, так як ми ще будемо додавати сир, а він і так солоний). Овочі перемішати. Залити все вершками.
Натерти сир на крупній тертці. В вогнетривке блюдо висипати 2 /3 тертого сиру, перемішати, щоб сир і вершки рівномірно розподілилися. Залишки сиру присипати зверху. Поставити селера з перцем в розігріту до 180, С градусів духовку на 20 – 30 хвилин або до готовності селери. Час приготування залежить від «молодості» овоча. Готовність можна перевірити, проткнув селера ножем. Овоч має бути м’яким.
Подавати запечений селера у вершках на стіл у вогнетривкому блюді або порційно. Запіканку з селери можна подавати як самостійне блюдо, зі свіжими овочами або як гарнір з тушкованим м’ясом або котлетками. Приємного апетиту!