Селера (бульба) вимити, зрізати пристеблевую частина. Очистити овоч від шкірки.
Розрізати селера навпіл. Потім кожну половиннику розрізати ще раз навпіл і нарізати корінь скибочками.
Розігріти сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажити на олії шматочки селери до золотистого кольору, періодично перемішуючи їх (приблизний час смаження на середньому вогні 5 хвилин). Вершкове масло «додасть» селері рум’яний вид.
Перець помити, розрізати навпіл, видалити насіння і плодоніжку, нарізати смужками. Закинути перець до селері, смажити все ще 2 хвилини.
Смажені овочі перекласти в вогнетривке блюдо, злегка посолити (багато солі не потрібно, так як ми ще будемо додавати сир, а він і так солоний). Овочі перемішати. Залити все вершками.
Натерти сир на крупній тертці. В вогнетривке блюдо висипати 2 /3 тертого сиру, перемішати, щоб сир і вершки рівномірно розподілилися. Залишки сиру присипати зверху. Поставити селера з перцем в розігріту до 180, С градусів духовку на 20 – 30 хвилин або до готовності селери. Час приготування залежить від «молодості» овоча. Готовність можна перевірити, проткнув селера ножем. Овоч має бути м’яким.
Подавати запечений селера у вершках на стіл у вогнетривкому блюді або порційно. Запіканку з селери можна подавати як самостійне блюдо, зі свіжими овочами або як гарнір з тушкованим м’ясом або котлетками. Приємного апетиту!