Запечений перець, фарширований сиром

Запечений перець, фарширований сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приходить осінь і настає період використання такого відмінного овоча, як перець солодкий болгарський. Його фарширують, запікають, додають у салати, рагу, заготовляють на зиму.

Інгредієнти

перець болгарський – 1 кг
сир – 0,4 кг
яйце – 2 шт.
сіль – за смаком
сметана – 1 стакан

Як приготувати Запечений перець, фарширований сиром

Пропонується приготувати з болгарського перцю трохи незвичайне блюдо – запечений перець, фарширований сиром під сметанкою.

Покроковий рецепт

Відбирають перець, коли він набуває червонуватий колір. Але можна використовувати і жовтий, і зелений перчик. Краще брати овоч не великого розміру. Його миють, розрізають навпіл, видаляють насіння (плодоніжку можна залишити).

Далі, готують начинку. Для цього сир протирають крізь сито, додають сирі яйця, сіль. Можна за бажанням додати спеції.

Готовою начинкою фарширують половинки болгарського перцю. Заливають його сметанним соусом і відправляють в духовку, розігріту до 170 градусів годину (приблизно).

Запечений перець можна подавати як гарячим у вигляді гарніру, так і холодним у вигляді закуски. Приємного апетиту!