Запечений у фользі минтай з картоплею і грибами

Запечений у фользі минтай з картоплею і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спробуйте приготувати минтай з картоплею по цьому рецепту, і Ви не розчаруєтеся. Смакові якості приготовленої риби настільки гарні, що Вам захочеться вилизати тарілку.

Інгредієнти

Риба – 1,200 гр.
Картопля – 1000 гр.
Лимон – 1 шт. великого розміру
Мариновані гриби – 200 гр будь-які
Соєвий соус – 15 мл
Рослинна олія – 15 мл
Сіль – за смаком
Приправа для риби – на смак

Як приготувати Запечену у фользі минтай з картоплею і грибами

Пропонуємо Вашій увазі цікавий і простий у приготуванні рецепт запеченої риби з овочами. Картоплю і лимон ідеально доповнюють рибу, а гриби в лимонному соку додають готової їжі легкі нотки пікантності. Щільно ж загорнуті у фольгу інгредієнти під час приготування стають дуже соковитими і вбирають в себе все, що можу ввібрати один від одного, завдяки чому, зберігають багато корисні речовини. А смак страви стає чудовим тисячі і тисячі рецептів.

Покроковий рецепт

Щоб приготувати цю страву для початку знадобиться підібрати рибу. Вона повинна бути привабливою на вигляд і без сторонніх запахів і потемніння. Нормальний продавець зазвичай сам приносить Вам найкращу і свіжу. Якщо це не так, варто задуматися про зміну магазину. Отже, риба обрана. Пора б приступити до її приготування.

Очистити тушку від луски, за бажанням плавників і зняти внутрибрюшную чорну плівку. Ця процедура легка у виконанні, але якщо плівку зняти, то вона буде гірчити. На рахунок голови вирішуйте самі. Хтось любить ласувати цією частиною риби, а хтось просто терпіти не може. Але в тому і в іншому випадку приготовлена ціла риба з головою і плавниками може стати головною прикрасою столу. Як варіант можна розрізати минтай на порційні шматочки, що ні в якому разі не зіпсує вигляд і більш того смакові якості, але ділити готове блюдо в такому випадку буде простіше. Обсушити за допомогою рушника. Тепер рибку потрібно посолити, додати спеції і полити соєвим соусом. Залишити трохи промаринуватися хвилин на 15.

Тим часом розкрити банку з маринованими грибами. Можуть підійти абсолютно все, будь то білі, моховики, печериці або будь-які інші. В даному випадку використовуються лисички. Промити гриби під проточною водою і дати обтечь. Лимон ретельно помити, можна щіткою, і обов’язково теплою водою. Нарізати на тонкі півкільця. Картопля так само почистити, помити і розділити на невеликі кружечки.

Ось і готові все інгредієнти: 1,200 гр. маринованої риби, 1 кг нарізаної тонкими кільцями картоплі, 1 лимон півкільцями, 200 гр. маринованих лисичок і 15 мл соєвого соусу. Кількість та структуру інгредієнтів Ви можете змінювати на свій розсуд. Настав час для з’єднання цих інгредієнтів.

На деко відповідного розміру у три шари покласти фольгу. Розраховуйте так, щоб її вистачило для укутування всього страви. На дно укласти злегка підсолений картоплю і змащений рослинним маслом.

Поверх картопляних скибочок акуратно розкласти гриби. Далі укласти саму рибу, від розміру якої залежить час приготування і соковитість всіх інгредієнтів.

По всій поверхні риби розкласти півкільця лимона. Укутати все фольгою. Шов слід зробити зверху. Залишити хвилин на 20 для з’єднання в єдине всіх інгредієнтів.

Тієї часом зробити вугілля або ж розігріти духовку до 180 С. Вугілля можна використовувати покупні або ж самостійно зроблені з дров.

Коли вугілля або духова піч приспіли, поставити готуватися минтай з картоплею і грибами на 40 хвилин.

По приготуванню красиво оформити. Якщо все правильно зробити, це страва може стати шапкою святкового столу. І пам’ятайте, що від цього залежать подальші смакові враження. Запечений у фользі минтай з картоплею, лимоном і маринованими грибами готовий. Спробуйте за цим рецептом приготувати будь-яку іншу рибу. Приємного апетиту!