Запіканка підійде в якості другої страви на святковий стіл. Дуже смачно, сподобається не тільки дорослим, але і маленьким дітям.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Фарш – 500 г (яловичина і свинина) | |
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт | |
Помідори – 1 шт | |
Майонез – 4 ст. л. | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком |
Просте та недороге блюдо для смачної і ситної вечері
Покроковий рецепт
Очистити картоплю. Нарізати тонкими скибочками, посолити і змішати з майонезом.
Приготувати фарш. В нього додати цибулю, нарізану півкільцями, сіль і перець.
Помідори очистити від шкірки, помістивши їх на 2-3 хв в окріп. Нарізати півкільцями.
Збризнути лист олією і викласти всі підготовлені інгредієнти шарами: картопля, фарш, помідори, картопля, фарш. Запікати картоплю з м’ясом в духовці 1 годину 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Сир натерти на дрібній тертці і посипати ним запіканку через 1 годину 20 хв. Запіканку відправити в духовку на кілька хвилин, давши сиру розплавиться.
Подавати страву з соліннями або зі свіжими овочами. Приємного апетиту!