Запіканка картопляна з фаршем і помідорами

Запіканка картопляна з фаршем і помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запіканка підійде в якості другої страви на святковий стіл. Дуже смачно, сподобається не тільки дорослим, але і маленьким дітям.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг
Фарш – 500 г (яловичина і свинина)
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт
Помідори – 1 шт
Майонез – 4 ст. л.
сіль – за смаком
перець – за смаком

Як приготувати Запіканка картопляна з фаршем і помідорами

Просте та недороге блюдо для смачної і ситної вечері

Покроковий рецепт

Очистити картоплю. Нарізати тонкими скибочками, посолити і змішати з майонезом.

Приготувати фарш. В нього додати цибулю, нарізану півкільцями, сіль і перець.

Помідори очистити від шкірки, помістивши їх на 2-3 хв в окріп. Нарізати півкільцями.

Збризнути лист олією і викласти всі підготовлені інгредієнти шарами: картопля, фарш, помідори, картопля, фарш. Запікати картоплю з м’ясом в духовці 1 годину 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Сир натерти на дрібній тертці і посипати ним запіканку через 1 годину 20 хв. Запіканку відправити в духовку на кілька хвилин, давши сиру розплавиться.

Подавати страву з соліннями або зі свіжими овочами. Приємного апетиту!