Приготувати начинку.
У чашу блендера закинути сир, яйця, цукор, ванілін, молоко (або вершки). Всі інгредієнти збити блендером так, щоб вийшла однорідна, ніжна маса. Відкласти готову начинку в бік.
Приготувати тісто.
Розм’якшене вершкове масло змішати з цукром, розпушувачем, сіллю і яйцем.
Гарненько перемішати.
Потім додати борошно. Ще раз перемішати, щоб не було грудочок. Замісити круте тісто, загорнути його в поліетиленовий пакет або харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин (можна в морозильну камеру на 10-15 хвилин).
Тісто викласти у форму (форму змащувати немає необхідності, так як тісто і так містить масло), розподілити по дну і боків. Дно наколоти виделкою, щоб при випічці тісто не роздулося. Випікати основу для пирога в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин на середньому рівні. Якщо ви все ж забули наколоти тісто (як я :-)), не засмучуйтеся, просто натисніть дно трохи охолола основи пирога долонькою, воно опаде. Готовий корж поки відкласти в сторону.
У форму вилити раніше приготовлену сирну начинку,періодично чергуючи її з вишневий пюре.
Можна трохи вилочкою поводити, щоб вийшов нехитрий малюнок.
Випікати запіканку на вже розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні 20 хвилин.
Трохи про форму. У мене знімна форма. Але краще навіть використовувати керамічну форму для випічки. пиріг можна не витягувати. Так і різати можна не боячись пошкодити поверхню.
Виходить ось така дуже смачна сирна запіканка з вишневим варенням. Подавати на стіл з теплим молоком або запашним чаєм.
Приємного апетиту!