Запіканка сирна з манкою

Запіканка сирна з манкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сирна запіканка – ситний сніданок для всієї родини!

Інгредієнти

Сир – 0,5 кг жирність від 5 до 9 %
Цукор – 4 ст. л.
Сіль – щіпка
Яйце – 2 шт.
Ванілін – за смаком
Манна крупа – 2-3 ст. л.
Молоко – 80 мл
Розпушувач – 0,5 ч. л.
Слив. олія – 10 гр. для змащування форми

Як приготувати Запіканка сирна з манкою

Існує безліч рецептів страв з сиру: ватрушки, сирники, вареники, печиво, кекси. Але найпопулярніше – сирна запіканка. Урізноманітнити даний рецепт можна, додавши до сиру родзинки, цукати або ягоди. Сир використовуйте натуральний. З сирної маси смачна запіканка не вийде. Запікайте до рум’яної скоринки, а подавайте на свій смак зі сметаною, згущеним молоком або джемом.

Покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти. Сир використовуйте дрібнозернистий або навіть протертий. Налийте Молоко в стакан і змішайте з манною крупою. Дайте манці розбухнути в молоці.

У просторій посуді змішайте сир з яйцями. Всипте цукор. Добре перемішайте. Додайте ванільний екстракт і молоко з манною крупою. В кінці додайте розпушувач і ретельно збийте масу.

Форму для випічки промажте вершковим маслом. Зверху насипте манної крупи і розподіліть її по поверхні форми. Влийте сирну масу і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 60 хвилин.


Через 1 годину вимкніть духовку. Відкрийте дверцята і дайте запіканці трохи охолонути. Подавайте зі сметаною і згущеним молоком.