Сирна запіканка – ситний сніданок для всієї родини!
Інгредієнти
Сир – 0,5 кг жирність від 5 до 9 % | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Сіль – щіпка | |
Яйце – 2 шт. | |
Ванілін – за смаком | |
Манна крупа – 2-3 ст. л. | |
Молоко – 80 мл | |
Розпушувач – 0,5 ч. л. | |
Слив. олія – 10 гр. для змащування форми |
Існує безліч рецептів страв з сиру: ватрушки, сирники, вареники, печиво, кекси. Але найпопулярніше – сирна запіканка. Урізноманітнити даний рецепт можна, додавши до сиру родзинки, цукати або ягоди. Сир використовуйте натуральний. З сирної маси смачна запіканка не вийде. Запікайте до рум’яної скоринки, а подавайте на свій смак зі сметаною, згущеним молоком або джемом.
Покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти. Сир використовуйте дрібнозернистий або навіть протертий. Налийте Молоко в стакан і змішайте з манною крупою. Дайте манці розбухнути в молоці.
У просторій посуді змішайте сир з яйцями. Всипте цукор. Добре перемішайте. Додайте ванільний екстракт і молоко з манною крупою. В кінці додайте розпушувач і ретельно збийте масу.
Форму для випічки промажте вершковим маслом. Зверху насипте манної крупи і розподіліть її по поверхні форми. Влийте сирну масу і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 60 хвилин.
Через 1 годину вимкніть духовку. Відкрийте дверцята і дайте запіканці трохи охолонути. Подавайте зі сметаною і згущеним молоком.