Це базовий класичний рецепт, який можна доповнити начинкою у вигляді родзинок. Тут використовується сметана і манка, деякі воліють обходитися без цих інгредієнтів.
Інгредієнти
Сир – 300-500 г | |
Цукор – 100 г | |
Сметана – 200 г | |
Манна крупа – 100 г | |
Яйця – 2 шт. | |
Сіль – 10 г | |
Масло вершкове – 100 г | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Ванілін – 1/2 ч. л. |
Цю сирну запіканку можна подавати не тільки до дитячого столу, але і в якості основного десерту для дорослих. Не просто пиріг, а спогад з дитинства – пишний, таїть у роті шматочок занурить в юність навіть найзавзятіших гурманів.
Покроковий рецепт
Готуємо всі інгредієнти.
Для початку змішуємо сирну масу з вершковим маслом. Якщо його розтопити, сир погано схопиться. Можна взяти дієтичний не гранульований, але солі доведеться додати.
Яйця розтираємо з цукром виделкою або вінчиком.
У сир висипаємо сіль, розпушувач.
Додаємо ванілін в кінці. Перемішуємо.
Ретельно перемішуючи, вливаємо яєчну суміш і додаємо манну крупу.
Викладаємо масу у форму, попередньо застелену фольгою.
Змащуємо сметаною всю поверхню майбутнього пирога. Випікати протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів без конвекції. Сирна запіканка виходить повітряної.
Деякі вважають за краще змішувати сметану з манкою в ході готування, настоювати її до розбухання, після чого додати до сиру. Однак манка може утворити грудочки, в ході випікання які не «розкриваються».