Запіканка з брокколі і вершками

Запіканка з брокколі і вершками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легка запіканка з овочів може служити гарним доповненням до м’яса.

Інгредієнти

Броколі – 500 г
Яйця курячі – 4 шт.
Вершки – 1/2 склянки
Гірчиця – 1 чайна ложка (можна і побільше)
Борошно – 2 столові ложки
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням
Мускатний горіх – 1 чайна ложка (приблизно)
Сир – 100 г

Як приготувати Запіканка з брокколі і вершками

Для мене дуже дивно, чому капуста брокколі не завоювала популярності? Вона малокалорійна, дуже корисна, так як містить величезну кількість вітаміну С (у 2 рази більше ніж у цитрусових), вітаміни РР, U, К, бета-каротин (корисний для поліпшення зору і краси). У брокколі дуже багато різних мінеральних речовин: кальцію, калію, заліза, фосфору, натрію, а так само хлорофілу, який благотворно впливає на склад крові.

Брокколі дуже рекомендується людям з розладом нервової системи і сердечністю недостатністю. Ця капуста перешкоджає появі ракових клітин, бореться з виразкою шлунка і є антисклеротичним засобом. На 100 г брокколі калорійність складає всього 30 ккал.

По зовнішності брокколі схожа на цвітну капусту, однак смак її більш ніжний, пікантний, трохи схожий на спаржу. Брокколі відварюють, смажать, запікають, готують з нього супи, крем-супи і навіть деякі любителі вживають цей продукт в сирому вигляді в салатах.

На вигляд брокколі має не розкрилися зелені суцвіття, саме їх і вживають в їжу. Щоб не зіпсувати смак капусти броколі, необхідно не переварити овоч. Капусту досить варити 5 хвилин. Для збереження гарного зеленого кольору, після варіння капусту необхідно відразу опустити в крижану воду. Потім воду злити, використовувати капусту за призначенням. Кількість інгредієнтів розрахована на 2-3 порції.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Брокколі вимити, розділити на суцвіття. Варити капусту в злегка підсоленій воді близько 5-ти хвилин з моменту закипання. Воду злити. Для того щоб капуста вийшла хрусткою і зберегла гарний зелений колір, її треба опустити в крижану воду. Потім воду злити.

Приготувати яєчно-вершкову заливку. Яйця збити з вершками.

Додати сіль і чорний мелений перець за смаком, 1 чайну ложку гірчиці (або за смаком), мускатний горіх (теж 1 чайну ложку або трохи менше). Все гарненько перемішати.

Додати борошно, перемішати, щоб не було грудок. Яєчно-вершкове тісто повинне вийти рідким.

Тепер додати 2/3 натертого сиру (решта залиште на посипання зверху). Перемішати.

Капусту броколі викласти в вогнетривке блюдо, залити яєчно-вершковою тестом.

По всій поверхні розподілити залишився тертий сир.

Форму накрити фольгою. Випікати запіканку з брокколі з вершками в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Подавати до столу теплим. Приємного апетиту!