Інгредієнти.
Брокколі вимити, розділити на суцвіття. Варити капусту в злегка підсоленій воді близько 5-ти хвилин з моменту закипання. Воду злити. Для того щоб капуста вийшла хрусткою і зберегла гарний зелений колір, її треба опустити в крижану воду. Потім воду злити.
Приготувати яєчно-вершкову заливку. Яйця збити з вершками.
Додати сіль і чорний мелений перець за смаком, 1 чайну ложку гірчиці (або за смаком), мускатний горіх (теж 1 чайну ложку або трохи менше). Все гарненько перемішати.
Додати борошно, перемішати, щоб не було грудок. Яєчно-вершкове тісто повинне вийти рідким.
Тепер додати 2/3 натертого сиру (решта залиште на посипання зверху). Перемішати.
Капусту броколі викласти в вогнетривке блюдо, залити яєчно-вершковою тестом.
По всій поверхні розподілити залишився тертий сир.
Форму накрити фольгою. Випікати запіканку з брокколі з вершками в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Подавати до столу теплим. Приємного апетиту!