Запіканка з брокколі і вершками

Запіканка з брокколі і вершками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для мене дуже дивно, чому капуста брокколі не завоювала популярності? Вона малокалорійна, дуже корисна, так як містить величезну кількість вітаміну С (у 2 рази більше ніж у цитрусових), вітаміни РР, U, К, бета-каротин (корисний для поліпшення зору і краси). У брокколі дуже багато різних мінеральних речовин: кальцію, калію, заліза, фосфору, натрію, а так само хлорофілу, який благотворно впливає на склад крові.

Брокколі дуже рекомендується людям з розладом нервової системи і сердечністю недостатністю. Ця капуста перешкоджає появі ракових клітин, бореться з виразкою шлунка і є антисклеротичним засобом. На 100 г брокколі калорійність складає всього 30 ккал.

По зовнішності брокколі схожа на цвітну капусту, однак смак її більш ніжний, пікантний, трохи схожий на спаржу. Брокколі відварюють, смажать, запікають, готують з нього супи, крем-супи і навіть деякі любителі вживають цей продукт в сирому вигляді в салатах.

На вигляд брокколі має не розкрилися зелені суцвіття, саме їх і вживають в їжу. Щоб не зіпсувати смак капусти броколі, необхідно не переварити овоч. Капусту досить варити 5 хвилин. Для збереження гарного зеленого кольору, після варіння капусту необхідно відразу опустити в крижану воду. Потім воду злити, використовувати капусту за призначенням. Кількість інгредієнтів розрахована на 2-3 порції.

Покроковий рецепт