Запіканка з фаршем і картоплею

Запіканка з фаршем і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачну вечерю для всієї родини.

Інгредієнти

Картопля (середній) – 8 штук
Фарш (свинина + яловичина) – 400 грам
Цибулина (середня) – 1 штука
Сир голландський – 150-200 грам

Як приготувати Запіканка з фаршем і картоплею

Приготуємо сьогодні картопляну запіканку з фаршем. Простий і смачний рецепт.

Покроковий рецепт




Приготування продуктів.
Картопля моєму чистимо і нарізаємо кільцями замочити її у воді для того щоб не почорніла!
Фарш змішуємо, додаємо туди сіль, перець за смаком можна додати приправи на ваш розсуд.
Цибулю шаткуємо і додаємо його в фарш.

Приготування запіканки.
Для цього нам знадобитися: глибока миска для запікання.
Змащуємо маслом миску повністю, і по краях, що б у нас ні чого не прилипало.





Починаємо укладати шари,
Першим шаром у нас буде фарш товщиною приблизно один сантиметр,
потім викладаємо зверху порізану картоплю, посипаємо сіллю.
Знову викладаємо фарш так само товщиною приблизно 1 сантиметр,
після всього цього, зверху натираємо сир не великим шаром.

Прибираємо в духовку розігріту до 180 градусів на 50-60 хвилин, на перші 30 хвилин я порадив би закрити все це справа харчовою фольгою що б наші шари пропеклися потім прибрати фольгу і дати підсмажитися сиру

Виходить дуже смачна і соковита запіканка її можна готувати як для сім’ї, так і на святковий стіл.
Приємного апетиту!