Запіканка з кабачків з фаршем та сиром

Запіканка з кабачків з фаршем та сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запіканка з кабачків з фаршем та сиром виходить ситним, смачною і дуже поживним. Близькі будуть дуже раді і вдячні за такий вельми оригінальний вечерю.

Інгредієнти

кабачки середнього розміру – 5-6 молодих (обов’язково, щоб вони були не перерослі, без великих насіння, так звані «молочні»)
сухарі панірувальні – 4-6 столових ложок
фарш – 300 грам (можна взяти будь-хто: курячий, свинячий, яловичий або змішаний)
помідор – 2 невеликих
цибулина – 1 велика
майонез – 4 столові ложки з верхом
сир – 150 грам
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
олія – для змащування форми

Як приготувати Запіканка з кабачків з фаршем та сиром

Літо – прекрасна пора приготувати поживну і смачну запіканку з кабачків. В цей час року вони в самому розпалі. Так хочеться ввечері після спекотного (у повному розумінні цього слова) трудового дня відпочити всією сім’єю в альтанці і поласувати чимось смачненьким без особливих витрат.

Покроковий рецепт

Взяти форму для запікання. Найкраще підходить глибока ємність. Змастити її рясно рослинним маслом. На дно форми викласти м’ясний фарш, посипати його чорним меленим перцем, посолити.

Нарізати помідори тонкими кружальцями, викласти поверх фаршу. Потім таким же чином нарізати кабачок, викласти поверх помідорів. Додати подрібнену цибулю. На кабачок і цибулю посипати трохи панірувальних сухарів. Ці три шари необхідно підсолювати. Можна додати за смаком ароматні сухі трави.

Далі знову викласти кабачок, В літній період добре використовувати свіжі овочі – це не проблема. Так можна взяти і зелений кабачок, і жовтий, і цукіні, кому що подобається. Цей шар ми не солимо, а просто змащуємо майонезом.

Натерти сир на середній тертці. Посипати зверху запіканку сиром.

Поставити форму в духовку. Випікати при температурі 180 градусів 60-70 хвилин до того моменту, як сир почне підрум’янюватися і повністю розплавиться. Кабачки при цьому повинні бути готові. Якщо сир почне горіти раніше, накрийте форму фольгою.

Після цього слід вимкнути духовку і дати запіканці з кабачків протомиться 5-10 хвилин. Запіканка з кабачків з фаршем готова!

В якості напою тут підійде компот зі свіжих ягід або сухофруктів. Можна також приготувати солодкий чорний або трав’яний чай. Приємного апетиту!