Запіканка з кабачків з сиром і помідорами

Запіканка з кабачків з сиром і помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную смачне, корисне і просте блюдо з кабачків. Кабачок відноситься до сімейства гарбузових. Це дуже універсальний овоч, з нього готують, як солодкі, так і солоні страви. Кабачок маринують, варять варення, консервують компоти. Цей овоч унікальний тим, що насичується смаком того овоча або фрукта, з яких її готують. Його маринують з огірками, перцем, помідорами, додають в аджики і лечо. Також консервують з абрикосами, вишнею, аличею та іншими ягодами, фруктами і овочами.

Відомо, безліч рецептів приготування кабачка в поєднанні з м’ясом, куркою, фаршем, рибою, печінкою, грибами. Найголовніше, що цей овоч багатий на вітаміни В, Е, А, є низькокалорійним і гіпоалергенним продуктом. Його вирощують в нашій країні і плодоносить він із середини літа до осені, добре зберігається, вживають, як молоді плоди разом з шкіркою, так і зрілі великі плоди, а насіння, сушать, як і гарбузове.

Хочу поділитися рецептом запіканки з кабачка з сиром і помідорами. Бажано, використовувати молоді плоди. Кабачок 3 шт. ріжемо тонкими кружечками близько пів см, варимо близько 3 хвилин в киплячій, підсоленій воді, швидко проціджуємо, через друшляк або дістаємо шумівкою. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, змащуємо олією, викладаємо кружечки кабачка в один шар. Зверху нарізаємо помідори – полукружиями. Потім викладаємо, довільно, платівки сиру “Фету”, повторюємо шари два рази. Окремо збиваємо 3-4 яйця, з трісок. солі, пів склянкою молока, 1 ст. ложка борошна, 1 ч. ложка цукру. Заливаємо збитою сумішшю овочі. Ставимо в духовку на 40 хв при 200 гр. Дістаємо з духовки і подаємо нашу запіканку гарячою. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт