Соковиті шматочки курки з овочевим і картопляним пюре. Інгредієнти з овочів ви можете замінити на свої улюблені.
Інгредієнти
філе курки – 4 шт. | |
картопля – 800 гр | |
брокколі капуста – 100 гр | |
морква – 100 гр | |
цибуля -порей – 1 шт. | |
молока – 500 мл | |
вершкового масла – 50 гр | |
борошно – 1 ст. л. з гіркою | |
сіль і перець – за смаком |
Казкова їжа…Соковиті шматочки курки з овочевим і картопляним пюре. Інгредієнти з овочів ви можете замінити на свої улюблені. Якщо верхній шар картопляного пюре викласти шприцом, ви отримаєте не тільки смачне, але і красиве блюдо на святковий стіл.
Покроковий рецепт
Перед початком готування нам потрібно очистити і підготувати інгредієнти. Нарізаємо овочі. Картопля на 3-4 частини, якщо дуже великий на 5-6 шматків. Морква – навпіл, половину цибулі порей порізати скибочками, а брокколі розібрати на суцвіття.
Після того, як все буде готово до обробки, слід закип’ятити воду, закинути в неї шматки картоплі і варити 15-20 хвилин (до готовності).
Обмити філе курки і відправити разом з іншими інгредієнтами в іншу каструлю. Додати 900-1000 мл води, закип’ятити і, прикривши кришкою, варити 30 хвилин. Додати спеції за смаком.
Після вилити з каструлі з куркою дві третини рідини. Філе вийняти і нарізати на кубики. А все інше подрібнити блендером до отримання однорідної овочевої маси (без шматочків і грудок).
Тепер ділимо молоко і масло навпіл. Першу частину змішуємо з борошном в сотейнику, розігріваємо і готуємо, поки суміш не стане густою. Тоді змішайте її з пюре з овочів.
Тепер робимо пюре з картоплі, додаючи туди другу частину молока і масла.
Далі беремо вогнетривку форму і викладаємо порізані раніше шматочки курки. Наступний шар – овочеву масу. Другим шаром викладаємо пюре картоплі (якщо страва йде на святковий стіл, як у мене, можна картопляне пюре викласти за допомогою шприца, вийде красиво!)
Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Ось і готова картопляна запіканка з овочами і куркою. Bon apetitt!