Запіканка з макаронів з куркою і овочами

Запіканка з макаронів з куркою і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Взяти невелику каструлю, поставити воду. Як тільки вода закипить, додати сіль і макарони. Макарони варяться за стандартною схемою до готовності.

2. З лука очищається шкірка. Порізати його на дуже тонкі півкільця і обсмажувати в попередньо нагрітій сковороді до стану «золотистої скоринки».

3. Інші овочі (це стосується болгарського перцю, томатів і головки часнику) точно також порізати тонкими півкільцями, помістити в сковороду у цибулі і обсмажувати протягом однієї-двох хвилин. Після цього до них помістити попередньо підготовлену курятину, нарізану соломкою або кубиками. Обсмажити за таким же принципом. Як тільки всі інгредієнти покриваються апетитною рум’яною скоринкою, до них слід влити склянку курячого бульйону з кетчупом. Додати всі необхідні спеції за смаком і залишити на повільному вогні приблизно на чверть години.

4. В цей час взяти глибокий лист/форму, змастити його олією, щоб уникнути пригорання продуктів і висипати туди відварені макарони. Залити їх отриманої курино-овочевий сумішшю, додати подрібнений сир і поставити в духову шафу на третину години. Перед цим духова шафа потрібно обов’язково прогріти.

5. Як тільки блюдо буде вийнято з духовки, його необхідно посипати свіжою зеленню. У цей момент макаронно-курячу запіканку з додаванням сиру можна вважати готовою.