Запіканка з перловки з яловичої печінкою

Запіканка з перловки з яловичої печінкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Навряд чи знайдеться ще якась крупа, крім перловки, яка поєднувала б у собі одночасно низьку вартість і численні корисні властивості.

Інгредієнти

сушений майоран подрібнений – одна ч. ложка
крупа перлова – 520 г
подрібнений перець чорний – за смаком
ріпчаста цибуля середнього розміру – три головки
кам’яна сіль дрібного помелу – за смаком
незбиране молоко – 420 г
твердий сир будь – 120 г
великі сирі яйця курячі – дві штуки
печінка яловича – 520 г

Як приготувати Запіканка з перловки з яловичої печінкою

Регулярне вживання будь-яких страв з перлової крупи допоможе заповнити недолік вітамінів в організмі.

Проте, в цьому унікальному продукті містяться не тільки вітаміни, але і всілякі мікроелементи, а самим найважливішим з них є фосфор. Слід зазначити, що за вмістом цього мікроелемента перловка перевершує мінімум в два рази всі інші злаки.

З перлової крупи можна приготувати не тільки живильні супи, але і запіканку, яку можна подавати на обід або на вечерю.

Перлова запіканка є дуже поживною стравою, а поживність її можна збільшити ще більше, додавши до її складу яловичу печінку.

Покроковий рецепт

За чотири години до початку приготування запіканки замочити промиту перловку в прохолодній воді, накрити кришкою і відставити в сторону, потім промити крупу ще раз, викласти у вільну миску. Почистити весь ріпчасту цибулю, нарізати якомога дрібніше, викласти в посуд з перловкою, додати перчик і сушений майоран. В іншому посуді збити курячі яйця з молоком, збиту суміш перелити в миску з перловкою, потім промити яловичу печінку, видалити у неї плівки, потім цей субпродукт нарізати великими шматками. Подрібнити нарізану яловичу печінку блендером, викласти в посуд, де знаходиться перлова крупа та інші інгредієнти, перемішати дуже ретельно.

Підготувати невелику квадратну форму, гарненько змастити зсередини її маслом, викласти в неї масу з перловки і яловичої печінки, потім розподілити рівномірно кулінарної лопаткою. Готувати запіканку з печінки і перлової крупи протягом півтора годин при 190 градусах, як тільки до повного закінчення готування залишиться всього п’ятнадцять хвилин, посипати запіканку тертим сиром і ще раз поставити в духовку.

Подавати приготовану перлову запіканку можна на обід в якості самостійного блюда з легким овочевим салатом, а також з пряним томатним соусом і будь-пряною зеленню.