Запіканка з перловки з яловичої печінкою

Запіканка з перловки з яловичої печінкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

За чотири години до початку приготування запіканки замочити промиту перловку в прохолодній воді, накрити кришкою і відставити в сторону, потім промити крупу ще раз, викласти у вільну миску. Почистити весь ріпчасту цибулю, нарізати якомога дрібніше, викласти в посуд з перловкою, додати перчик і сушений майоран. В іншому посуді збити курячі яйця з молоком, збиту суміш перелити в миску з перловкою, потім промити яловичу печінку, видалити у неї плівки, потім цей субпродукт нарізати великими шматками. Подрібнити нарізану яловичу печінку блендером, викласти в посуд, де знаходиться перлова крупа та інші інгредієнти, перемішати дуже ретельно.

Підготувати невелику квадратну форму, гарненько змастити зсередини її маслом, викласти в неї масу з перловки і яловичої печінки, потім розподілити рівномірно кулінарної лопаткою. Готувати запіканку з печінки і перлової крупи протягом півтора годин при 190 градусах, як тільки до повного закінчення готування залишиться всього п’ятнадцять хвилин, посипати запіканку тертим сиром і ще раз поставити в духовку.

Подавати приготовану перлову запіканку можна на обід в якості самостійного блюда з легким овочевим салатом, а також з пряним томатним соусом і будь-пряною зеленню.