Солодка запіканка з пшона з яблуками – пальчики оближеш.
Інгредієнти
Для тіста: | |
пшоно – 1 стакан | |
вода – 360 мл | |
молоко – 300 мл | |
цукор – 1 ст. л. або за смаком | |
яйця – 2 шт. | |
сметана – 50 гр. | |
сіль, олія – за смаком | |
Для начинки: | |
яблука – 4 шт. | |
цукор – 25 гр | |
олія – 15 гр. | |
кориця – 1/2 ч. л. можна більше |
Як приготувати Запіканка з пшона з яблуками
Незвичайна солодка запіканка-пиріг з пшона з яблуками підійде для ранкового сніданку або на полуденок.
Покроковий рецепт
Закип’ятити воду з молоком, підсолити, всипати промиту крупу. Варити на маленькому вогні 30 хв. Розтерти яйця з цукром і додати в охолоджену кашу. Яблука почистити, нарізати і тушкувати на сковороді з маслом, цукром і корицею, до м’якості.
У посуд для запікання викласти шарами кашу і яблука. Закінчити кашею. Змішати яйце зі сметаною і намазати зверху, полити трохи розтопленим маслом. Запікати в духовці 30 хв.