Рецепт дуже простий і швидкий, інгредієнти можна міняти за своїм переваги.
Інгредієнти
Тілапія – 2 філе | |
Картопля – 3 шт. середніх | |
Морква – 1 шт. | |
Сметана (або майонез) | |
Твердий сир | |
Цибуля – 1 велика шт. | |
Сіль, чорний перець | |
Зелень |
Намагаємося раз на тиждень готувати рибне блюдо, цього разу вибір припав на тилапию, рибку хоч і не жирну, але дуже смачну!
Покроковий рецепт
Філе краще брати заморожене, його розморожуємо , промиваємо.
Картоплю, моркву і цибулю чистимо. До сметані додаємо сіль і чорний перець (за смаком).
Картоплю, моркву і цибулю ріжемо на тонкі кружечки, нарізаємо зелень, сир тремо на дрібній тертці. Філе тілапії ріжемо на кубики.
Додаємо до рибці сметану (майонез), добре і акуратно перемішуємо і залишаємо осторонь.
На деко або в жароміцний посуд викладаємо перший шар – картоплю, солимо і перчимо небагато.
Потім моркву і цибулю
На цибулю викладаємо філе і відправляємо в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів.
Хвилин через 20-25 (залежить від готовності картоплі), дістаємо наше блюдо, посипаємо зеленню і сиром і відправляємо далі засмагати хвилин на 10-15. Як сир підрум’яниться, можна вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати страві трохи охолонути. Приємного апетиту!