Підготувати стерильні банки об’ємом 0,5-0,7 л. Помити, почистити і зважити овочі згідно з рецептом.
Покроковий рецепт
Приступимо до приготування борщу на зиму.
Капусту нашаткувати.
Моркву і буряк потерти на крупній тертці.
Цибулю і томати порізати кубиками.
Покласти овочі в алюмінієву каструлю і добре перемішайте.
Додати сіль, цукровий пісок, олію і оцет.
Поставити каструлю на вогонь і дочекатися закипання, постійно помішуючи інгредієнти. Овочева суміш дасть сік.
Додати петрушку. Варити борщ 20 хвилин.
Наприкінці варіння зменшити плиту до мінімальної температури. Розкласти гарячу масу для борщана зиму в банки і закатати.
Гарячі банки з заготівлею перевернути шийкою вниз.
Загорнути банки в ковдру або старий пуховик, залишити на 30-35 годин, до повного охолодження.
Заготівля для борщу на зиму готова до вживання відразу після варіння. Дуже зручно і швидко. Заготовку для борщу можна зберігати в підвалі, холодному шафі, теплом балконі або холодильнику. Готову “заготовку на зиму” додайте в будь-м’ясний бульйон і суп готовий.