Заправка для борщу на зиму

Заправка для борщу на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати стерильні банки об’ємом 0,5-0,7 л. Помити, почистити і зважити овочі згідно з рецептом.

Покроковий рецепт

Приступимо до приготування борщу на зиму.
Капусту нашаткувати.

Моркву і буряк потерти на крупній тертці.

Цибулю і томати порізати кубиками.

Покласти овочі в алюмінієву каструлю і добре перемішайте.

Додати сіль, цукровий пісок, олію і оцет.

Поставити каструлю на вогонь і дочекатися закипання, постійно помішуючи інгредієнти. Овочева суміш дасть сік.

Додати петрушку. Варити борщ 20 хвилин.

Наприкінці варіння зменшити плиту до мінімальної температури. Розкласти гарячу масу для борщана зиму в банки і закатати.

Гарячі банки з заготівлею перевернути шийкою вниз.

Загорнути банки в ковдру або старий пуховик, залишити на 30-35 годин, до повного охолодження.

Заготівля для борщу на зиму готова до вживання відразу після варіння. Дуже зручно і швидко. Заготовку для борщу можна зберігати в підвалі, холодному шафі, теплом балконі або холодильнику. Готову “заготовку на зиму” додайте в будь-м’ясний бульйон і суп готовий.