Заварний кекс на кукурудзяній муці

Заварний кекс на кукурудзяній муці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кукурудзяне борошно тоненького помелу, пропускаємо через ситечко прямо в невелику каструльку або кухлик.

Всипаємо до золотистої кукурудзяній муці білий цукровий пісок і по щіпці ваніліну і солі, добре розмішуємо.

Вливаємо до сухих компонентів рафінована рослинна масло і молоко, дуже ретельно розмішуємо всі компоненти до однорідного стану.

Ставимо каструльку з кукурудзяного основою на вогонь, на сильному вогні доводимо до кипіння.

Як тільки кукурудзяна маса закипить, знизивши нагрівання до мінімального, готуємо масу при постійному помішуванні 5-7 хвилин, щоб консистенція була така як у манної каші середньої густоти, не сильної рідкою, але при цьому не сильно густий, знімаємо заварную основу з вогню, даємо їй злегка охолонути, переклавши в інший посуд.

Коли кукурудзяна основа злегка охолоне, вводимо в неї яйця по одному, кожен раз збиваючи тісто міксером.

Всипаємо пекарський порошок, знову ретельно розмішуємо кукурудзяну масу за допомогою міксера, вона вийде рідкою.

У форму, яку необхідно промазати рослинним маслом, а дно і стінки посипати кукурудзяним борошном, виливаємо золотисте тісто.

Відправляємо кукурудзяний пиріжок в розпечену духовку приблизно на 40-45 хвилин, перевіривши готовність на суху лучинку.