Збірна солянка на швидку руку

Збірна солянка на швидку руку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитна солянка на швидку руку з кількох видів м’яса і ковбасок.

Інгредієнти

м’ясо на кості (свинина, курка, яловичина) – 400 г
курячі серця – 200 г
вода – 3 л
ковбаса двох видів – 200 г
олія – для смаження
цибуля – 2 головки
морква – 1 шт
сіль – за смаком
суміш червоного, запашного і чорного меленого перцю – за смаком
цукор – 2 ч. л.
солоні огірки – 300 г
томатна паста – 100 г
горошини запашного перцю – кілька штук
лавровий лист – 4 шт
зелений лук або кріп – рубленого
лимонний сік – кілька крапель
часник – 2-3 зубчики або за смаком
сметана або майонез – для заправки супу
маслини або оливки – за бажанням
каперси – за бажанням

Як приготувати Збірна солянка на швидку руку

Щоб приготувати збірну солянку швидко і смачно, потрібно лише скористатися моїм рецептом))

Покроковий рецепт

Щоб приготувати солянку швидко і смачно можна її використовувати будь-яке м’ясо, яке знайдеться в морозильній камері: свинину, курку, яловичину. Не проблема, якщо взяти м’ясо на кістці – 400 грам, після варіння відокремлюємо м’якоть. Також можна додати курячі серця – 200 грам. Зварити три літри бульйону, в міру посоливши його.

З готового бульйону дістати м’ясо, подрібнити його на шматочки приблизно 5 міліметрів на 5 міліметрів. На розігріту сковороду з соняшниковою олією висипати м’ясо. Обсмажити трохи на середньому вогні.

Взяти по 200 грам ковбаси двох видів. Добре підійде варена і подкопченная. Нарізати її кубиками такого ж розміру, як і м’ясо. Відправити на сковороду до м’яса. Обсмажити до злегка золотистої скоринки.

Підготувати дві середні цибулини і одну моркву. Цибулю нарізати такими ж кубиками, як м’ясо і ковбасу, моркву краще натерти на крупній тертці або порізати мілкою соломкою. Висипати в обсмажене м’ясне. Гасити пасеровку з м’ясом, але не смажити до золотистої скоринки. Необхідно зменшити вогонь і накрити сковороду кришкою на 10 хвилин. Додати необхідні спеції. Підсолити (необхідно пам’ятати, що бульйон вже підсолений), поперчити сумішшю з червоного, запашного і чорного мелених перців, додати одну-дві чайні ложки цукру. Протушкувати страву ще 5 хвилин, при цьому необхідно накрити ємність з ним кришкою.

Порізати кубиками аналогічними до м’яса розміром солоні (мариновані) огірки в кількості 300 грам. Відправити в сковороду. Тушкувати 10 хвилин, не накриваючи кришкою. Влити дві склянки томатного соку (якщо це томатна паста, то розбавити 100 грам пасти двома неповними склянками води). Тушкувати на повільному, але не мінімальному вогні ще 20 хвилин під кришкою.

Довести готовий бульйон до кипіння і висипати в нього вміст сковороди – різного роду м’ясо і ковбасу з овочами. Почекати, поки страва закипить. Додати три лаврових листа і чотири горошини запашного перцю. Коли солянка закипіла, проварити ще близько 7 хвилин на середньому вогні.

Подрібнити на вибір будь-яку зелень. Це може бути як петрушка, так і зелений лук або кріп. Зелень необхідно скропити лимонним соком (щоб не зіпсувався колір при попаданні в окріп) і відправити разом з двома подрібненими зубчиками часнику в каструлю. Довести до кипіння і тут же вимкнути газ. Дати солянці настоятися 10 хвилин, не накриваючи кришкою.

Подавати бюджетну солянку порційно. У тарілку, додаємо ложку сметани (або майонез), часточку лимона і кількома цілих маслин без кісточок і різних добавок, щоб не зіпсувати смак. Приємного апетиту!