Неважливо, де купуємо м’ясо на базарі чи в магазині, перед приготуванням його треба помити, підсушити паперовим рушником. Зрізаємо ножем всі жилочки, пліву, плівки.
У різних марок м’ясорубок різні розміри горловини. Тому нарізаємо м’ясо і цибулю так, щоб було зручно перемелювати.
Відрізаємо від хлібного батона краю, вони нам ще знадобляться, а серединку режим шматочками і заливаємо молоком.
Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку. Хлібний батон, перш ніж відправляємо в м’ясорубку, трохи віджимаємо від молока. Але молоко не поспішаємо виливати. В отриманий фарш додаємо сіль , спеції і яйце.
Одним з важливих моментів у приготуванні котлет це вибивання фаршу. Для того щоб наші котлетки були смачними і соковитими потрібно ретельно перемішуємо фарш, деякі навіть примудряються його “бити” об стіл. Я ж просто добре перемішую. Якщо фарш сухуватий, додаю молоко, що залишилося. Для моїх котлет фарш повинен бути м’яким, тому не розлучайтеся, якщо Вам здалося, що додали надто багато молока.
Я не люблю покупні панірувальні сухарі, тому готую їх сама. У нас залишилися краю батона, які режим шматочками і відправляємо в блендер. Якщо немає блендера, то потерти на звичайній крупній тертці. А крупність помелу за Вашим бажанням.
Тепер можна ставити сковорідку на конфорку, і поки вона прогрівається, робимо заготовки котлеток.
Формуємо котлети і відправляємо їх на сковороду. Я не засмажую котлети до хрусткої скоринки.
Запікати 20-25 хвилин
Викладаємо підсмажені котлети на деко, я застеляю його харчовою фольгою або пергаментом. Відправляємо в гарячу духовку 180 С на 20-25 хвилин.
Після того як дістанемо з духовки котлетки, дамо їм охолонути. Потім можна перекласти апетитні котлетки в каструльку або відро.