Зернові булочки в духовці

Зернові булочки в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Злегка нагрійте воду і перелийте її в підходящу ємність, висипте цукор, сіль і сухі дріжджі. Запорука гарного підйому тесту – свіжість дріжджів. Розмішайте ложкою і накрийте вологим рушником хвилин на 15, можна прибрати в духовку. Цього часу має вистачити, щоб дріжджі вступили в реакцію.

В окремому посуді змішайте просіяне крізь сито пшеничне борошно, насіння льону, вівсяні пластівці (швидкі).

Додайте будь-яке рослинне масло, але без виразного запаху і смаку. Можна взяти оливкова – смак вийде цікавіше.

Коли на поверхні води в мисці з дріжджами з’явиться «шапка» з піни, можна відправити рідину в миску з борошном і починати вимішувати. На перших порах можна ложкою, а потім руками. Якщо у вас є кухонне пристосування для замішування тіста – не соромтеся використовувати, заощадите і час, і сили.

Можливо, знадобиться додати ще трохи борошна, щоб тісто менше липло до рук.

Замісіть тісто на дошці, робочі поверхні можна змастити рослинним маслом або подпылить борошном. Розділіть тісто на кілька однакових частин. Із зазначеної кількості вийде 5-6 штук.

Сформуйте з шматочків тіста кульки, зверху зробіть надрізи – так вигляд у готових булочок буде більш оригінальним.

Розігрійте духовку до 50 градусів і помістіть туди деко з булочками. Викладати їх краще на змащений маслом пергамент або силіконовий килимок. Через півгодини збільшіть температуру до 185 градусів і випікайте ще хвилин 30-35. Готовність булочок перевірте дерев’яної шпажкою.
Пробувати зернові булочки краще, коли вони охолонуть. Так можна буде по-справжньому оцінити їх смак. Приємного апетиту!