«Жива» каша із зеленої гречки – смачна, корисна і дуже легка у приготуванні!
Інгредієнти
Ягоди – 30 гр смородина, чорниця або інші | |
Фрукти – 30 гр яблука, груша або інші | |
Зелена гречка – 100 гр |
«Жива» каша з пророщеної зеленої гречки підійде для прихильників здорового харчування. Зелена гречка містить велику кількість антиоксидантів, містить корисні амінокислоти, клітковина і харчові волокна, які містяться в крупах, справляють благотворний вплив на стан шкт. Каша з зеленої гречки виходить дуже ніжна і приємна на смак!
Покроковий рецепт
Замочуємо зелену гречку кип’яченою або фільтрованій воді, так щоб рівень води був на пару сантиметрів вище гречки. Замочуємо мінімум на три години.
Через три години зливаємо воду і ретельно промиваємо гречку. Якщо ви хочете приготувати кашу з пророщеної гречки, тоді, залишаємо її в друшляку на 18-24 години накривши марлею чи рушником. Якщо ви хочете приготувати кашу на сніданок, відповідно, ці дії виконуються напередодні. Замочуємо в першій половині дня на три години і потім залишаємо до наступного ранку проращиваться! Прокидаємося і через п’ять хвилин сніданок вже буде готовий!
Через 18-24 години пророщена гречка готова. Далі підготуємо наповнювач для каші! Тут вже все за вашим бажанням. Заморожені ягоди, фрукти, сухофрукти для солодощі. Можна додати рослинного або коров’ячого молока зовсім трохи, щоб каша не була занадто густа.
Гречку, ягоди і фрукти складаємо в блендер.
Дві хвилини – смачний і корисний сніданок готовий! Приємного апетиту.