Жульєн з куркою і грибами

Жульєн з куркою і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Добре, якщо на момент приготування жульєна у вас вже є в наявності відварна курка. Це значно скоротило процес приготування страви. Якщо курка у вас ще в сирому вигляді, то її слід відварити. Використовувати для домашнього жульєна можна будь-яку частину курки без кістки (в ідеалі – це куряче філе, але і курячий окорочок теж підійде). Відповідний шматок курятини відваріть в злегка присоленной воді до готовності, потім остудіть.

Поки куряче м’ясо для жульєна остуджується, займіться підготовкою грибів. Для домашнього жульєна можна використовувати будь-які відповідні гриби (у тому числі і заморожені). Добре підходять для жульєна печериці. Якщо ви берете для жульєна заморожені гриби, то їх краще розморозити заздалегідь, щоб не витрачати на даний час процес. Дрібно наріжте гриби на шматочки.

Налийте на сковороду заявлена кількість рослинного масла. Підігрійте масло, а потім викладіть на сковороду нарізку з грибів. Приправте гриби за смаком сіллю. Підсмажуйте гриби, періодично перемішуючи їх лопаткою.

Паралельно куряче м’ясо наріжте на дрібні шматочки.

Перекладіть нарізку з курки до підсмаженою грибочкам. Перемішайте.

До інгредієнтів на сковороду додайте столову ложку борошна. Продовжуйте тушкувати гриби з куркою. В процесі здобріть інгредієнти ще трохи сіллю. За бажанням можна приправити курку з грибами меленим чорним перчиком.

Потім додайте на сковороду майонез. Інгредієнти перемішайте. Тушкуємо ще пару хвилин. До речі, майонез можна замінити сметаною. В ідеалі краще використовувати вершки.

За цей час можна підготувати сир для жульєна. Сир твердих сортів подрібніть на маленькій тертці. Заодно увімкніть духовку. Температурний режим налаштуйте на 190 градусів.

Основу для жульєна з відвареної курки і гриби перекладіть в кокотниці.

Зверху присипте інгредієнти сирної стружкою. Відправляємо жульєн запікатися в духову шафу на 15-20 хвилин.

Коли над поверхнею утворюється сирна скоринка, жульєн можна діставати з духовки.

Смачне і апетитне блюдо, приготоване з курки з грибами, можна подавати до столу. Впевнені, що такий простий жульєн з куркою і грибами припаде до смаку вам і вашим домочадцям!