Жульєн з куркою -філе з курячої грудки як не можна краще поєднується з легким ніжним соусом і ароматними грибочками.
Інгредієнти
куряча грудка – 950 г | |
гриби – 450 г можна замінити іншими грибами | |
ріпчаста цибуля – 100 г | |
сметана – 200 г можна замінити вершками | |
сир – 150 г | |
борошно – 1 ст. л. | |
рослинне масло – 4-5 ст. л. для смаження | |
сіль, перець – за смаком |
“Жульєн” звучить так по-французьки! А будь-яке блюдо, пов’язане з Францією, народжує в розумі повітряні і невагомі асоціації.
У країнах СНД жульєном прийнято називати грибочки у вершковому соусі, запечені під сирною шапочкою. Дуже поширеною варіацією приготування цієї страви є жульєн з куркою.
У початкового рецепта жульєна немає недоліків, одні переваги. Його можна подати в якості закуски, попередньо сервировав за окремим кокотницях. Можна запекти страву у великій формі. А ще на його основі можливо приготувати пасту або рис.
Покроковий рецепт
Подрібнюємо цибулю. Пасеруємо його в невеликій кількості рослинного масла.
Печериці наріжемо тоненькими слайсами. Додамо їх до злегка смаженій луку. Посолимо і поперчимо на цьому етапі. Рідину з-за солі почне виділятися негайно. Так що смажимо на високому вогні (щоб позбавитися від неї). Відкладаємо отриману цибульно-грибну суміш в окрему ємність.
Так само, для жульєна нарізаємо довільними шматочками курячу грудку. Обсмажуємо її на невеликій кількості олії. Коли в сковороді не залишиться ніяких соків, додамо борошно і сметану. Ретельно перемішати.
Додаємо до курки гриби. Згасимо кілька хвилин, щоб соус просочився грибним смаком.
Розподілимо отриману суміш по ємностей для запікання. Присипаємо сиром. Відправляємо в духовку на 10 хвилин.
Шалено смачний жульєн з куркою готовий!