Жульєн з ніжним філе з курячої грудки

Жульєн з ніжним філе з курячої грудинки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Жульєн з куркою -філе з курячої грудки як не можна краще поєднується з легким ніжним соусом і ароматними грибочками.

Інгредієнти

куряча грудка – 950 г
гриби – 450 г можна замінити іншими грибами
ріпчаста цибуля – 100 г
сметана – 200 г можна замінити вершками
сир – 150 г
борошно – 1 ст. л.
рослинне масло – 4-5 ст. л. для смаження
сіль, перець – за смаком

Як приготувати Жульєн з ніжним філе з курячої грудки

“Жульєн” звучить так по-французьки! А будь-яке блюдо, пов’язане з Францією, народжує в розумі повітряні і невагомі асоціації.
У країнах СНД жульєном прийнято називати грибочки у вершковому соусі, запечені під сирною шапочкою. Дуже поширеною варіацією приготування цієї страви є жульєн з куркою.
У початкового рецепта жульєна немає недоліків, одні переваги. Його можна подати в якості закуски, попередньо сервировав за окремим кокотницях. Можна запекти страву у великій формі. А ще на його основі можливо приготувати пасту або рис.

Покроковий рецепт


Подрібнюємо цибулю. Пасеруємо його в невеликій кількості рослинного масла.

Печериці наріжемо тоненькими слайсами. Додамо їх до злегка смаженій луку. Посолимо і поперчимо на цьому етапі. Рідину з-за солі почне виділятися негайно. Так що смажимо на високому вогні (щоб позбавитися від неї). Відкладаємо отриману цибульно-грибну суміш в окрему ємність.

Так само, для жульєна нарізаємо довільними шматочками курячу грудку. Обсмажуємо її на невеликій кількості олії. Коли в сковороді не залишиться ніяких соків, додамо борошно і сметану. Ретельно перемішати.

Додаємо до курки гриби. Згасимо кілька хвилин, щоб соус просочився грибним смаком.

Розподілимо отриману суміш по ємностей для запікання. Присипаємо сиром. Відправляємо в духовку на 10 хвилин.

Шалено смачний жульєн з куркою готовий!