Пиріг з апельсиновим кремом – швидка і смачна випічка з гарною подачею.
Інгредієнти
Для основи: | |
Цукор – 30 г | |
Борошно – 40 г | |
Розпушувач – 0,25 ч. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Вершкове масло – 30 г | |
Для крему: | |
Апельсиновий сік – 200 мл | |
Цукор – 150 г | |
Яйця – 4 шт. | |
Борошно – 60 г | |
Сіль – щіпка | |
Цедра апельсина – 1 ч. л. | |
Прикраса: | |
Апельсин – 1 шт. | |
Шоколад – 4 кубики |
Апельсиновий пиріг – смачна і ніжна випічка з чарівним ароматом. Блюдо виходить дуже ароматним, насиченим апельсинової ноткою і гірчинкою шоколаду. Десерт дуже простий у приготуванні і доведеться під силу навіть початківцям господиня.
Покроковий рецепт
Збити цукор з м’яким вершковим маслом в белесую піну.
Вбити яйце і збити повторно.
Просіяти борошно, продовжуючи збивати масу міксером.
Помістити тісто для основи в жаростійку форму для випічки, змастивши її вершковим маслом. Відправити в духовку до легкого зарум’янювання.
Готову основу обернути рамкою з фольги. (Якщо форма роз’ємна, цього робити не потрібно).
Приготувати крем. Для цього необхідно змішати апельсиновий сік з дрібкою солі, цукром і апельсиновою цедрою.
Просіяти борошно і збити крем. Додавати по одному яйця, збиваючи крем на низькій швидкості.
Вилити крем на основу і відправити в духовку ще на чверть години. Перевірити готовність пирога можна дерев’яної шпажкою.
Поки пиріг печеться, розтопити шоколад з допомогою пакета і окропу.
Прикрасити остиглий пиріг сіточкою з гарячого шоколаду і апельсинових часточок без шкірки.
При розрізі пирога добре видно, який він в розрізі – м’яка бісквітна основа і ніжний апельсиновий крем!
Нарізавши пиріг на порційні шматочки, можна подавати десерт до столу. Приємного апетиту!