Апельсиновий пиріг з кремовою начинкою

Апельсиновий пиріг з кремовою начинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг з апельсиновим кремом – швидка і смачна випічка з гарною подачею.

Інгредієнти

Для основи:
Цукор – 30 г
Борошно – 40 г
Розпушувач – 0,25 ч. л.
Яйце – 1 шт.
Вершкове масло – 30 г
Для крему:
Апельсиновий сік – 200 мл
Цукор – 150 г
Яйця – 4 шт.
Борошно – 60 г
Сіль – щіпка
Цедра апельсина – 1 ч. л.
Прикраса:
Апельсин – 1 шт.
Шоколад – 4 кубики

Як приготувати Апельсиновий пиріг з кремовою начинкою

Апельсиновий пиріг – смачна і ніжна випічка з чарівним ароматом. Блюдо виходить дуже ароматним, насиченим апельсинової ноткою і гірчинкою шоколаду. Десерт дуже простий у приготуванні і доведеться під силу навіть початківцям господиня.

Покроковий рецепт

Збити цукор з м’яким вершковим маслом в белесую піну.

Вбити яйце і збити повторно.

Просіяти борошно, продовжуючи збивати масу міксером.

Помістити тісто для основи в жаростійку форму для випічки, змастивши її вершковим маслом. Відправити в духовку до легкого зарум’янювання.

Готову основу обернути рамкою з фольги. (Якщо форма роз’ємна, цього робити не потрібно).

Приготувати крем. Для цього необхідно змішати апельсиновий сік з дрібкою солі, цукром і апельсиновою цедрою.

Просіяти борошно і збити крем. Додавати по одному яйця, збиваючи крем на низькій швидкості.

Вилити крем на основу і відправити в духовку ще на чверть години. Перевірити готовність пирога можна дерев’яної шпажкою.

Поки пиріг печеться, розтопити шоколад з допомогою пакета і окропу.

Прикрасити остиглий пиріг сіточкою з гарячого шоколаду і апельсинових часточок без шкірки.

При розрізі пирога добре видно, який він в розрізі – м’яка бісквітна основа і ніжний апельсиновий крем!

Нарізавши пиріг на порційні шматочки, можна подавати десерт до столу. Приємного апетиту!