Апельсиновий пиріг

Апельсиновий пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку необхідно зняти цедру з одного з апельсинів. Після вичавити сік з обох плодів. Повинно вийде близько половини склянки соку.

Цукор розтираємо з цедрою апельсина, до однорідної маси, приємного сонячного кольору.

У масу додаємо 2 яйця і вершкове масло. Для даного рецепта краще вибирати хороше вершкове масло, не варто замінювати його на маргарин, так як результат сильно залежить від переваги якісного продукту. Масло повинне бути м’яким, тому краще його дістати з холодильника відразу як вирішили готувати пиріг.

В однорідну масу, отриману при з’єднанні цедри з цукром, яєць і масла, порційно додаємо сік і борошно, змішану з розпушувачем.

В результаті маємо рідке тісто, трохи густіше, ніж на млинці. Форму для випічки необхідно застелити пергаментом і злегка змастити поверхню вершковим маслом.
Вилити рідке тісто і відправити його на 30-40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.



Готовий пиріг акуратно перекласти на блюдо. Десерт можна посипати цукровою пудрою або покрити зверху будь помадкою або глазур’ю.