Ніжна картопляна запіканка з сиром і вершками. Для пісного меню вершки можна замінити водою.
Інгредієнти
Паприка – щіпка | |
Картопля – 6-8 бульб | |
Прованські трави – щіпка | |
Чорний мелений перець – щіпка | |
Сіль – щіпка | |
Кріп – за смаком | |
Часник – 2 зубчики | |
Рафінована олія – за смаком | |
Вершки – 1/4 склянки |
Запечена картопля, приготована з улюбленими спеціями і часником прекрасно підійде в якості ситної вечері. Перевага подібних страв в тому, що під час випікання можна сміливо займатися своїми справами, що дуже економить особистий час.
Покроковий рецепт
Приготування:
Картоплю почистити і порізати кільцями. В окремій мисці змішується масло, подрібнений за допомогою преса часник, вершки, спеції, сіль і всі інші інгредієнти.
Тепер потрібно об’єднати картопля з отриманою сумішшю.
У тару для запікання перекладаються всі інгредієнти. Зверху до посуді треба прикріпити аркуш фольги.
Випікається блюдо пів години, після чого дістається і перемішується. Потім присипається тертим сиром, можна приправити перцем і знову відправляється в духовку ще на тридцять п’ять хвилин.
Температурний режим в даному випадку повинен становити не більше 180 градусів. Для утворення скоринки на запіканці за 5 хвилин до готовності можна зняти фольгу і запікати картоплю на режимі “гриль”.
Ароматний гарнір готовий для подачі. Викладаємо на тарілочку і присипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту.