1. Розігрійте духовку до 180-200 градусів.
2. Тушку промийте. Видавіть трохи соку всередину курки і розмажте по поверхні (наскільки це можливо).
3. Лимон розрізати навпіл. Половину лимона засуньте глибоко в курку. Потім наповніть курочку часниковими зубчиками, травами за вашим вибором (на цей раз я використовувала кілька гілочок розмарину). Завершуємо процес підготовки, затикаючи курку другою половинкою лимона.
4. Протріть курку невеликою кількістю оливкової олії, а потім посоліть і поперчіть.
5. Загорніть курку в фольгу і покладіть птицю на деко. Відправте її в духовку запікатися. Приблизний час запікання: 1 кг птиці – 1 годину.
6. Мені подобається курка з хрусткою скоринкою. Тому за 15 хвилин до готовності я знімаю фольгу з тушки і включаю режим гриль, підрум’янюю тушку.
7. Подавайте птицю на великому блюді, красиво оформивши. Приємного апетиту!