Чисті баклажани розріжте уздовж так, щоб вийшли однакові четвертинки, а потім кожен з шматочків розріжте навпіл, бланшируйте в окропі, відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.
Коли вода стече, то кожен шматочок обваляйте в борошно і покладіть на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажте з двох сторін. Готові овочі викладіть в порційні горщики, залийте гарячим соусом, поставте в попередньо розігріту духовку і запікайте 30-35 хвилин.
Тепер приготуємо соус.
Добре моєму помідори і на кілька хвилин опускають в окріп. Після цього знімаємо шкірку, видаляємо насіння і м’якоть, яка у нас залишилася після всіх маніпуляцій, дрібно ріжемо. Чистимо часник і трьом на самій маленькій тертці.
Беремо ту сковороду, в якій смажилися баклажани і переливаємо з неї масло в іншу. Нагріваємо і опускаємо спочатку часник, потім помідори.
Додаємо борошно, цукор і сіль.
Перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса, трохи обсмажуємо і отриманим соусом заливаємо баклажани. Присипаємо сиром і ще раз запікаємо в духовці, хвилин 5-10. Подаємо до столу.