Башточки з баклажанів, кабачків і вареної ковбаси
Інгредієнти
Кабачки – 3 шт. | |
Баклажани – 3 шт. | |
Варена ковбаса – 300 р. | |
Сметана – 250 мл | |
Кетчуп – 100 мл | |
Твердий сир – 150 р. |
Закуски – це завжди важлива частина застілля. І нам завжди хочеться, щоб вони виглядали ефектно. Але завжди фінанси дозволяють нам зробити закуски вищого рівня. На такий випадок я пропоную дуже дешеву у фінансовому плані закуску, але дуже витончену і чудово вишукану на столі закуску у вигляді башточки – з усіх доступних компонентів – кабачків, баклажанів і вареної ковбаси. Порадуйте своїх гостей фантазією і смаковими якостями.
Покроковий рецепт
1. Кабачки промити, нарізати кільцями (товщина 5 мм) і обсмажити на сковороді гриль.
2. Баклажани також промити, нарізати кільцями (товщина 5 мм) і обсмажити на сковороді гриль.
3. Ковбасу варену, типу докторська (хоча можна взяти і салямі) нарізати тонкими кільцями.
4. Сметану змішати з кетчупом і посолити.
5. Застелити деко пергаментним папером і змастити рослинним маслом. На деко почати викладати шарами: спочатку кабачки, потім змастити соусом. Потім баклажани.
6. Баклажани також змастити соусом. (Овочі не солимо, адже у нас солоний соус). На баклажани викладаємо кільця ковбаси. І так чергуємо поки не закінчаться інгредієнти.
7. Сир беремо вже нарізаний тонкими пластинками. Склянкою під розмір овочів вирізаємо кружечки. Кладемо зверху на вежі. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин (до тих пір, поки сир не розплавиться).