Бефстроганов з печерицями в йогуртовій підливці

Бефстроганов з печерицями в йогуртовій підливці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний і легкий варіант м’ясного гуляшу (бефстроганов) з грибами і йогуртом.

Інгредієнти

М’ясо (яловичина) – 800-1000 г
Гриби (печериці) – 350 г
Цибуля ріпка – 200г (1-2 великих)
Йогурт натуральний – 1 стаканчик (150-200 р)
Сіль, перець, улюблені спеції – за смаком
Крохмаль кукурудзяний (або борошно) – 3 столових ложки
Масло рослинне для смаження – 50 мл

Як приготувати Бефстроганов з печерицями в йогуртовій підливці

Такий варіант приготування гуляшу (або бефстроганов) дає різноманітність на вашому столі, а заміна жирної сметани на натуральний низькокалорійний йогурт робить його ще й легким. Добре підходить як для буднів, так і для сімейного недільного обіду або вечері, в т. ч. і тим, хто дотримується дієти.

Покроковий рецепт

М’ясо порізати на шматочки або брусочками, цибулю півкільцями, гриби пластиками, моркву потерти на крупній тертці.

Розжарити сковороду, налити олію і обсмажити цибулю до прозорості, потім додати гриби, 5 хвилин потримати всі разом.

Додати в сковороду яловичину, обсмажити 10 хвилин, помішуючи.

Посолити, поперчити, додати спеції за бажанням, посипати крохмалем або борошном, добре перемішати, прогріти пару хвилин.

Влити йогурт, перемішати, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму. Гасити 40-50 хвилин до м’якості м’яса. Якщо підлива виходить густий, або хочеться, щоб її було побільше, можна додати води. В такому випадку спробувати ще раз на сіль.

На гарнір до цього блюда підходить картопля, рис, гречка, макарони, але можна їсти і як окрему страву, з овочевим салатом, наприклад.