У виготовленні крем дуже простий і доступний, навіть якщо ви ніколи не готували білковий крем, то за цим рецептом він у вас все одно вийде!
Інгредієнти
яйця – 1 шт. білок | |
цукор – 5 ч. л. |
Досить часто кондитери використовую цей крем в своїх рецептах, і коли ми дивимося їх відео, то здається, що все просто і зрозуміло, але тільки варто нам почати робити білковий крем обов’язково щось не виходить, тому сьогодні ви дізнаєтеся найпростіший рецепт цього крему, який завжди виходить і робиться максимально просто!
Покроковий рецепт
Для приготування крему “Меренга” або по простому – білкового крему нам знадобиться білок одного яйця і 5 чайних ложок цукру. Крему виходить десь близько 200 грам, тому, якщо вам потрібно більше, то просто пропорційно збільшуйте кількість продуктів.
Для початку потрібно відокремити білок від жовтка.
Далі перелити білок в глибоку ємність.
Збити білок до білого кольору (буквально 2 хвилини).
Далі, по черзі додаємо цукор по чайній ложці. Всього у нас 5 чайних ложок цукру.
Таким чином, поступово підсипаючи цукор збиваємо ще 5 хвилин.
Дивіться по консистенції крему, якщо необхідно, то можна трохи остудити міксер і потім ще злегка збити, але звичайно, за цей час у мене крем збивається дуже добре.
Крем готовий для приготування десертів, всім приємного апетиту!